На Миколаївщині відзначили Міжнародний день поля

05 червня 2023, 07:20 1643

1 червня 2023 року на інноваційному полігоні з трансферу сучасних технологій в агропромисловому комплексі Миколаївського національного аграрного університету відбувся Міжнародний день поля у межах форуму «Продовольча безпека України в умовах післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри».

Голова Миколаївської ОВА, звертаючись до присутніх, зазначив, що захід демонструє стійкість українського народу та його мотивацію до розвитку високотехнологічного аграрного простору навіть в умовах повномасштабного вторгнення.

Віталій Кім, голова Миколаївської ОВА
Ми всі потерпаємо від війни, але аграрії найбільше постраждали й водночас найбільше допомагають військовим. Цей захід слугує яскравим прикладом того, як українці не тільки витримують складні умови, але й активно впроваджують передові технології, залучають інноваційні рішення та розвивають аграрний сектор для підвищення економічної ефективності.

На демонстраційному полігоні з трансферу сучасних технологій було представлено випробування нових сортів пшениці, ячменю, спельти, озимих та ярих форм вітчизняних та світових селекційних центрів Німеччини, Франції, Молдови, Сербії, Чехії.

Також колектив Миколаївського національного аграрного університету підготував презентацію продукції Науково-навчально-виробничих лабораторій з вівчарства, свинарства, рибництва, птахівництва, переробки та визначення якості рослинних олій, м’ясних продуктів, хлібобулочних виробів тощо. Крім того, учасники форуму мали змогу оглянути пасіку, яка на сьогодні налічує 58 бджолосімей.

Під час презентації посівних комплексів та сучасної сільськогосподарської техніки українські виробники отримали цінні знання від міжнародних партнерів для вдосконалення виробничих процесів та підвищення якості продукції. Окрему увагу приділили ознайомленню з системою смугового землеробства Mzuri Pro-Till за умов природного і штучного зволоження, яку було вперше запроваджено на полях Миколаївщини. 


Джерело фото: Миколаївська ОВА