Місиво з томатної пасти, горошку та помідорів. Відновлення розбомбленого консервного заводу

11 грудня 2023, 07:20 3084

Георгій та Ольга Червєнкови — підприємці та власники консервного заводу на Херсонщині, якому понад 9 років. Вони консервували овочі від місцевих фермерів, закривали соки з фруктів власного саду, а ще виготовляли тушкованки та рибні консерви. А потім почалося повномасштабне російське вторгнення.

Дев’ять місяців село Посад-Покровське, в якому розташований завод, перебувало під ворожими обстрілами. З нового обладнання не вціліло нічого, кількість працівників зменшилася вп’ятеро, нові склади, цех та офіс були знищені, а на території заводу було місиво з томатної пасти, горошку та помідорів.

Ольга Червєнкова, співзасновниця консервного заводу

З часом ми орендували частину приміщення на консервному заводі в Чернівцях і переробляли продукцію там, але коштів не вистачало, й на новому місці було складно. Перед вторгненням ми витратили багато грошей, облаштували територію біля заводу, збудували новий склад і салатний цех. Так вийшло, що ми залишилися боржниками перед нашими постійними клієнтами. Тепер маємо все відновити й повертати людям борги, адже усвідомлюємо всю відповідальність, яка зараз є перед нами. 

Але коли минулої осені ЗСУ вигнали росіян з територій поблизу села, підприємці повернулися на завод і вирішили його відновлювати. Наразі відбудували дах і запустили роботу двох приладів для консервації, а в майбутньому мріють про те, що відбудують завод, аби був як до великої війни.


Джерело фото: Денис Казанський // ШоТам