Компанія «КВС-УКРАЇНА» вдруге виступила партнером проведення Всеукраїнського конкурсу «Краща аграрна практика». «КВС-УКРАЇНА» надасть можливість одному із учасників конкурсу пройти практику в компанії, а студенти, які посядуть 1-5-е місця, отримають фірмові подарунки.

Редакція AgroPortal.ua поспілкувалася з менеджером з маркетингу в Східній Європі відділу кукурудзи та олійних культур «КВС-УКРАЇНА» Вікторією Таран про користь конкурсу для провідної міжнародної компанії.

Компанія «КВС-УКРАЇНА» не перший рік підтримує конкурс і його учасників. Минулого року ви відібрали трьох студентів для проходження виробничої практики з подальшим працевлаштуванням. Скажіть, чи ефективний такий відбір кадрів у команду компанії? 

Вікторія Таран: Звісно, що так. Насамперед, ми дали студентам можливість — можливість стати учасником процесу, можливість попрацювати, можливість отримати свою першу роботу. 

Яким має бути потенційний працівник компанії «КВС-УКРАЇНА»? 

Вікторія Таран: KWS — сімейна компанія, відповідно, у нас працюють люди, які розділяють цінності компанії: повага, підтримка та процвітання. Звісно ж, наш потенційний працівник має бути кваліфікованим відповідно до посади, на яку претендує. І не останню роль відіграє його поведінка в колективі. Але основна риса, яка об’єднує всіх співробітників «КВС-УКРАЇНА», — це працьовитість та готовність допомогти одне одному.

Якими навиками необхідно оволодіти, щоб після університету/коледжу працевлаштуватися у вашій компанії? 

Вікторія Таран: Якщо ми говоримо про агронома, лаборанта чи інженера, — це, звісно, фахові знання. Також непогано, якщо молода людина має досвід роботи або практики. Але в нашій компанії є випадки, коли ми працевлаштовували випускників вишів, бо бачили в людині потенціал. Hire for attitude, train for skills — якщо людина має жагу до роботи, але чогось не знає, ми завжди навчимо — в нас для цього є всі умови.

На вашу думку, подібні конкурси допомагають студенту знайти своє місце?

Вікторія Таран: Подібні конкурси — це можливість для студента спробувати професію, яку він обрав, «на смак». Комусь не подобається, і він йде. А хтось в цьому знаходить своє покликання, адже вирощування хліба здавна вважається почесною справою. І маю надію, що мода на цю професію ніколи не мине.

Дякую за розмову.


Для довідки: конкурсні роботи приймаються з 30 жовтня до 30 листопада 2017 р. Усі деталі тут: Стартує III Всеукраїнський конкурс «Краща аграрна практика 2017».


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua