Як бронювати працівників агропідприємств

19 серпня 2022, 06:51 7336
Андріана Мартинів

Підприємства, які мають бронь працівників, для її продовження повинні повторно подавати пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних.

З травня 2022 року процедура бронювання дещо ускладнилася.

Необхідно обґрунтувати виконання підприємством, установою, організацією завдань із задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань, населення.

На сьогодні для бронювання працівників абстрактного обґрунтування забезпечення підприємством продовольчої безпеки держави недостатньо, оскільки вимагаються підтвердження цілком реального задоволення таких потреб.

Мінагрополітики неодноразово наголошувало, що необхідно мати укладений договір на виконання мобілізаційного завдання.

В усній розмові працівники Мінагрополітики зазначали про можливість бронювання працівників з підстав доведення, що контрагенти підприємства, яких воно обслуговує чи забезпечує продукцією (для цілей переробки), мають підписані мобілізаційні договори.

Мінекономіки також зазначає, що підприємство для бронювання працівників може надати пояснення щодо виконання життєво важливих функцій та/або послуг (збої, переривання та порушення надання яких можуть призвести до швидких негативних наслідків для національної безпеки).

Тож наразі статус сільськогосподарського товаровиробника не є самостійною підставою для успішного бронювання працівників агропідприємства.

Андріана Мартинів, адвокат, керуюча партнерка ЮФ Martyniv Law

📲Телеграм-канал Агробізнес: земля і податки

Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.