Переважно у магазинах наявне лише зелене авокадо сортів Фуерте або Пінкертон. Проте у супермаркетах або в інтернет-крамницях можна купити авокадо сорту Хасс, яке більше цінується у кулінарії. Впізнати це авокадо легко за темно-фіолетовою шкіркою. Перше, на що варто звернути увагу при виборі авокадо, — мета, з якою ви купуєте фрукт.
Якщо ви бажаєте порізати авокадо кубиками в салат, оберіть звичайне зелене авокадо, нежирна м’якоть якого краще зберігає форму. Авокадо Хасс значно ніжніше і м’якше, ніж зелене. Воно має неволокнисту кремову структуру з горіховим післясмаком, за яку ми всі його так любимо. Його зручно їсти ложкою, збризнувши соком лимона або посоливши. Саме авокадо Хасс радять запікати з яйцями та намазувати м’якоть на тости. Для смузі чи гуакамоле, традиційної страви з авокадо, вид фрукту не має різниці. Також варто звернути увагу на показники користі та калорійності.
Зелене авокадо має менше жирів. Але чим їх більше — тим краще, бо жири в авокадо корисні для шкіри, серця, системи травлення. Тому з точки зору користі першість здобуває авокадо Хасс. А от щодо калорійності — навпаки. Авокадо Хасс більш поживне, і якщо ви ретельно рахуєте калорії свого раціону, зверніть на це увагу.
Крім того, не забувайте про стиглість авокадо. Авокадо Хасс переважно завжди продається стиглим. А от зелені сорти краще придбати твердими і зберігати при кімнатній температурі, доки їхня шкірка не почне трохи продавлюватися при натисканні.
Fructo, інтернет-крамниця екзотичних фруктів
Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.