Спецрежим ПДВ повернуть аграріям

06 серпня 2016, 07:00 4491
Микола Кучер

Вчора на нараді під головуванням першого віце-прем'єр-міністра — міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва попередньо вирішено внести зміни до Податкового кодексу і залишити єдиний податок 4-ої групи (до 2015 року — фіксований сільськогосподарський податок) у розпорядженні громад.

Крім того, отримано згоду на те, щоб повернути спеціальний режим оподаткування, або до умов, які діяли до 2016 року — усім сільгоспвиробникам (100% збереження сум ПДВ у розпорядженні сільгоспвиробників), або хоча б для виробників тваринницької продукції, продукції овочівництва, садівництва, виноградарства та цукрової галузі.

Нарешті розпочався діалог між владою, науковцями, громадськістю, виробниками. На мої прохання та наполягання було створено відповідну робочу групу, яка цього тижня засідала щодня і до якої було залучено фахівців, експертів, науковців, представників асоціації, громадських організацій. Аграріїв та сільські громади почули в Уряді і дослухалися до них.

Наступне засідання робочої групи заплановано на понеділок, на ньому будуть зафіксовані остаточні рішення. 

Микола Кучер, народний депутат України

Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.