Що є вихідними матеріалами для безпечних продуктів харчування

21 вересня 2018, 07:04 1609
Ольга Кулакова

Рік тому в повному обсязі набула чинності Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом. На жаль, за деякими оцінками, у 2018 році Україна виконала свої зобов'язання за Угодою лише на 41%. Однак стратегічний вектор розвитку України визначено і основний тренд спрямований на модернізацію економіки країни в рамках тісної співпраці з країнами ЄС.

У цьому відношенні особливо важливо забезпечити зближення систем технічного регулювання, стандартизації та оцінки відповідності продукції. І насамперед, у частині забезпечення безпеки продуктів харчування. У аграріїв і переробників с/г продукції має бути розуміння важливості забезпечення простежуваності та якості по всьому виробничому ланцюжку. Працюючи сьогодні над створенням сировинної бази, підбираючи технології, рецептури, інгредієнти, необхідно орієнтуватися на Законодавчу базу та досвід ЄС.



Читати повний текст

Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.