Ремонт та обслуговування техніки у міжсезоння — головна ознака господарського підходу до ведення справ. Можна не лише добре зекономити, а й виявити дрібні та навіть приховані дефекти, особливо якщо оцінкою стану техніки займатимуться професіонали.
Сьогодні. 07:16 821Павло Коваль, гендиректор УАК
Агровиробники чекають на нові можливості фінансування за аграрними розписками з прийняттям відповідного законопроєкту (№2805-Д), який має розглянути парламент.
Ремонт та обслуговування техніки у міжсезоння — головна ознака господарського підходу до ведення справ. Можна не лише добре зекономити, а й виявити дрібні та навіть приховані дефекти, особливо якщо оцінкою стану техніки займатимуться професіонали.
З 2017 року в Україні фіксується щорічний спад виробництва на 4 кг картоплі на одну особу. Це призвело до зростання питомої ваги імпортної картоплі у 61 раз і закріпило країну на 14-му місці у світовому імпорті (піднявшись з 131 місця у 2015 році).
За ІТ-технологіями — майбутнє агропродовольчого сектору. Чим більше буде автоматизовано процесів, тим простіше буде працювати людям у компанії, а бізнесу — бути ефективним. Уже не перший рік діджиталізація активно проникає в агросектор, проте із початком пандемії цей процес лише пришвидшився і набув всеосяжного характеру.
У Євгена Клопотенка є мрія — мати власну ферму. А ще сподівається зустріти на життєвому шляху crazy-фермера, з яким разом втілять експериментальний аграрний проєкт.
Сучасні технології підживлення і захисту посівів від шкідників, хвороб і бур'янів забезпечують 50-70% прибавки врожаю. Це можливо за умови точного і швидкого внесення добрив і пестицидів. Тому з усіх видів техніки, яку використовують аграрії, найприскіпливіше обирають обприскувач.
У сільському господарстві Антін Кульба з 2013 року. Як і більшість агрономів, обрав цю професію, тому що родина пов’язана з агропродовольчим сектором. Але як і більшість — не шкодує про свій вибір, незважаючи на ненормований робочий день і постійні погодні примхи. Кожне випробування полем для агронома — особистий виклик.
Рік нової коронавірусної реальності. Рік, який штормив і продовжує коливання на ринку праці. AgroPortal.ua поцікавився, як підприємству з кількатисячним штатом, більшість із яких виробничники, вдалося не лише зберегти колектив, а й наростити продажі продукції.
Інженер-інноватор Ігор Трачук, технік у третьому поколінні, може розповісти про власні вдосконалення кожної одиниці техніки, яка знаходиться в господарстві ТОВ «Агросвіт-Волинь» (Волинська область). Максимальна відповідальність, винахідливість і трохи творчості стали запорукою безперебійної роботи техніки у підпорядкуванні головного інженера.
В Ужгороді встановили рекорд України, приготувавши найбільший млинець. Рекордсменом стала команда ужгородського кафе «Ням-Ням».
Компанія «КВС-УКРАЇНА» презентувала новий цифровий сервіс myKWS.
Страх, невпевненість і поганий настрій — те, що переслідує молодого фермера Андрія протягом останніх місяців. Він зовсім не тямить в агро, але робить свої перші кроки до формування успішного підприємства.