МХП створює підприємство в Албанії

26 квітня 2024, 09:55 906

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл словенській Perutnina Ptuj D.O.O., яка належить агрохолдингу МХП, на створення спільного підприємства в Албанії та придбання часток албанських компаній, що займаються виробництвом і переробленням курятини.

Про це говориться у повідомленні відомства

Так, АМКУ дозволив Perutnina Ptuj D.O.O.» (м. Птуй, Словенія) та Balfin Balkan Finance Investment Group SH.P.K. (м. Тирана, Албанія) створення в Албанії спільного підприємства Perutnina Ptuj Albania sh.p.k..

Також компанії дали добро на придбання часток, які перевищують 50%, компаній Driza Sh.p.k, Fresh Chicken Albania 2019 sh.p.k., Industria Foragjere (VEAF) sh.a., (м. Фієрі, Албанія).

Водночас Perutnina Ptuj D.O.O. купує частки компаній Kompleksi Patos та Qendra Prinderore, що належать Гікмету Дрізі, а також активи, які належать компанії EURO ALB 2009 SHPK (м. Фієрі, Албанія).

«Завдяки цим транзакціям група МХП має намір організувати виробництво й реалізацію курячого м’яса в Албанії та Косово, використовуючи свій досвід і технології. Зважаючи на те, що дані дії не впливають на українські ринки, комітет надав дозволи на усі сім заяв, що надійшли від компанії Perutnina Ptuj D.O.O.», — повідомив голова АМКУ Павло Кириленко у Telegram.


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів«я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м»яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.