Обсяги експорту з портів Великої Одеси повернулись на довоєнний рівень

29 березня 2024, 13:22 959

Українським морським коридором експортовано 33,8 млн т вантажів за сім місяців. Це більше, ніж було експортовано за рік роботи «зернової ініціативи».

Про це у Facebook повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

«Ми відкрили коридор у серпні 2023 року — після того, як рф остаточно вийшла із «зернової ініціативи» і розпочала системні атаки на портову інфраструктуру та агропотужності. Сьогодні українським коридором пройшло 1140 суден, які експортували 33,8 млн т вантажів до 40 країн світу. З них 23,1 млн т — продукція українських аграріїв», — зауважив Олександр Кубраков.

Наразі на підхід до портів Одеса, Чорноморськ і Південний очікують 150 суден, які мають експортувати майже 5 млн т вантажів.

«Можемо говорити, що ми вийшли майже на довоєнні обсяги експорту з портів Великої Одеси, а також запровадили значно ефективніший логістичний шлях без участі держави-агресора, продовжуючи бути гарантом продовольчої безпеки світу. Це ще одна спільна перемога держави, Об’єднаних Сил оборони та всієї морської інфраструктурної галузі», — наголосив очільник відомства.