Виробник мініморкви наситив внутрішній ринок і планує експорт

04 квітня 2024, 08:00 1179

Цього сезону виробник корисних снеків мініморквинок «Полтава сад» не планує розширювати площі під овочем, адже на підприємстві чітко порахували, скільки продукції може спожити внутрішній ринок.

Про це AgroPortal.ua розповів власник «Полтава сад» Дмитро Штанько.

propData.content.image
Дмитро Штанько, власник підприємства «Полтава сад»

Ми свідомо не збільшували обсяги виробництва моркви торік, тримаємо їх на рівні 1,2  тис. тонн. Ми вже знаємо рівень споживання на внутрішньому ринку, розуміємо, скільки можемо реалізувати продукції, і потреби збільшувати площі під морквою немає, щоб не було перевиробництва.

Сезон продажів корисних снеків «Моркішка» вже добігає кінця. Морква зазвичай реалізується з липня по травень, адже сорт не має серцевини, тому не може довго зберігатися навіть у сховищах, максимум 4 місяці. 

Хрумкий продукт в Україні вже продається майже у всіх великих торговельних мережах. Тому, за словами Дмитра Штанька, для розширення виробництва час зосередитись на експорті, хоча зараз дуже важко виходити з аграрною продукцією на європейський ринок.

Цього сезону площі під морквою ще лишають на звичному для компанії рівні — 30-35 га. Посів розпочнуть уже в квітні-травні. Технологія вирощування моркви подібна до класичної, але посів проводиться зі значно більшою густотою. Якщо, приміром, звичайну моркву сіють 1 млн насінин на 1 га, то тут — 4 млн насінин. Також морква потребує трипільної сівозміни, тобто повторно вона може висіватися на одному місці через 3-4 роки.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua