Відходи не виходять за межі підприємства у вигляді досить безпечних продуктів, і з цим допоможе ферментарор, який ми плануємо встановити до кінця поточного року. Інший аспект — облаштування газових установок і переробка всієї гноївки на біометан.
На підприємстві СТОВ «Промінь» дуже прискіпливо слідкують за біобезпекою, і питання встановлення ферментатора — це один із кроків до глибокої біобезпеки підприємства.
На цьому наголосила лікарка ветеринарної медицини, експертка з інноваційних впроваджень СТОВ «Промінь» Тетяна Чорнозуб на конференції «Ефективне тваринництво та птахівництво» в межах Agro Ukraine Summit.
Відходи не виходять за межі підприємства у вигляді досить безпечних продуктів, і з цим допоможе ферментарор, який ми плануємо встановити до кінця поточного року. Інший аспект — облаштування газових установок і переробка всієї гноївки на біометан.
Експертка додала, що перевантаження тварин під час реалізації відбувається за 1,5 км від технологічних приміщень господарства, що є важливим для підтримки рівня біобезпеки, щоб не впустити патогени на свій комплекс. До того ж фахівці підприємства контролюють поля, адже один зі шляхів передачі збудника АЧС — це корми, тому варто контролювати патоген далеко за межами комплексу.
Вікторія Полевик, AgroPortal.ua