ФАО надасть генератори виробникам продовольства у прифронтових областях

29 березня 2024, 15:33 1707

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за фінансової підтримки уряду Німеччини надасть дизельні генератори потужністю до 550 кВА виробникам агропродовольчої продукції, які відіграють важливу роль у переробці та виготовлені основних продуктів харчування.

Як говориться у повідомленні ФАО, у межах програми кожен відібраний агровиробник отримає дизель-генератор для забезпечення безперебійної роботи підприємства у разі відключення електроенергії чи інших енергетичних криз. 

Зазначається, що програма реалізується у дев’яти областях України (Сумській, Чернігівській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській), щоб підвищити самоокупність і стійкість національних виробників. 

Щоб взяти участь у програмі, виробники та переробники харчових продуктів повинні подати заявку через форму за посиланням з 28 березня до 7 квітня 2024 року.

«Заявки приймаються від підприємств харчової промисловості, що працюють у таких сферах: тваринництво; агропереробка; виробництво основних продуктів харчування (хліб, молоко, м'ясо, риба); холодильне зберігання овочів (зокрема картоплі), фруктів, ягід, горіхів; надання основних послуг для харчових ланцюгів доданої вартості», — говориться у повідомленні. 

Кінцевий термін реєстрації — 7 квітня 2024 року. 

Після обробки та аналізу всіх отриманих заявок учасники програми отримають підтвердження або відхилення своїх заявок. Відібрані виробники агропродовольчої продукції будуть повідомлені про час і місце отримання допомоги, де вони зможуть забрати генератор. 

У ФАО звернули увагу, що через великий попит і обмежену кількість генераторів не всі заявники зможуть отримати допомогу.