Блокада кордону: в чергах стоять щонайменше 2000 вантажівок

17 квітня 2024, 18:00 768

Польські фермери станом на середу, 17 квітня, блокують рух вантажівок по двох пунктах пропуску, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину, або взагалі обмежуючи рух.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі «Укрінформу»

Блокування здійснюється на напрямку пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська». Через ці пункти польські протестувальники за минулу добу не пропускали вантажівки в бік Польщі.

Через «Ягодин», як і раніше, протестувальники пропускають у бік України незначну кількість вантажівок. За минулий день таких було 80. Демченко зауважив, що це найбільший інфраструктурний напрямок для перетину кордону вантажними автомобілями, спроможний пропускати 1400 вантажівок в обох напрямках.

Станом на ранок середи на цих двох заблокованих пунктах у чергах на території Польщі загалом перебуває близько 570 вантажівок.

Легкові автівки і автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується.

Через розблокований вчора пункт пропуску «Долгобичув Угринів» оформлення та пропуск вантажівок через кордон в обох напрямках здійснюється у звичайному режимі.

Черги зберігаються на раніше розблокованих напрямках пунктів пропуску «Краківець» та «Шегині», 850 та 600 вантажівок відповідно. Однак інтенсивний рух як на виїзд з України, так і на в’їзд відбувається відповідно до пропускної спроможності кожного з пунктів пропуску.

Таким чином, на українсько-польському кордоні стоять щонайменше 2020 вантажних автомобілів.