Україна утримує провідні позиції з використання робототехніки в агро

22 лютого 2024, 13:50 1552

Тренди щодо зростання екосистемних рішень та використання робототехніки в агро дещо сповільнилися через складну ситуацію в Україні, але негативної динаміки немає. Спостерігається утримання рівня до 2022 року, або навіть збільшення частки ринку.

Про це розповів співзасновник і керуючий партнер міжнародної групи компаній DroneUA, експерт з дронів у ФАО Валерій Яковенко під час онлайн-події «Шлях агро в 2024: агродрони, робототехніка, точне землеробство та діджиталізація. Куди, чому і з якими перспективами?».

propData.content.image
Валерій Яковенко, співзасновник і керуючий партнер міжнародної групи компаній DroneUA, експерт з дронів у ФАО

Сьогодні інновації є джерелом та одним із небагатьох інструментів підвищення ефективності, що доступні українським фермерам. Україна була за певними технологічними рішеннями, наприклад, за використанням дронів-обприскувачів, у 2021 році одним із найбільших і найдинамічніших ринків у світі. За останні два роки темпи зростання цього року зменшилися, але частка українського ринку так само входить до переліку провідних країн у цьому напрямі. 

За словами Валерія Яковенка, інші країни останній рік показують більші показники росту, ніж Україна, проте перелік інноваційного обладнання на українському ринку збільшується, і вже в серпні очікується поява нових конкурентних рішень від різних брендів.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua