Інноваційне покоління дронів відкриває нові можливості для аграріїв

24 лютого 2024, 14:25 2253

Із появою на ринку нових моделей дронів для обприскування змінився формат використання обладнання, і у аграріїв з'явилися нові можливості з використання бакових сумішей.

Про це розповів співзасновник і керуючий партнер міжнародної групи компаній DroneUA, експерт з дронів у ФАО Валерій Яковенко під час онлайн-події «Шлях агро в 2024: агродрони, робототехніка, точне землеробство та діджиталізація. Куди, чому і з якими перспективами?».

«Перше, що варто відмітити, — це продуктивність нової моделі XAG P100 Pro. На відміну від попередніх моделей вона складає 28 га на годину, що дає можливість опрацьовувати надвеликі площі виробничої потужності від 350 до 500 га за зміну двома дронами в екіпажі», — зазначив Валерій Яковенко.

Він додав, що з використанням XAG P100 Pro є також можливість підвищити загальну продуктивність сервісних компаній, і це впливає на ціну, яка для аграрія має стати трошки нижчою.

«Другий важливий момент — через те, що обладнання XAG P100 Pro має великий бак і можливість нести великі вантажі, щоб обприскувати поля, то збільшується норма, з якою можна працювати. Фактично раніше це було 7 л/га, а з XAG P100 Pro ця норма може бути підвищена до 10 л/га, що дає можливість змінювати підхід», — розповів Валерій Яковенко.

За його словами, перелік інноваційного обладнання в Україні збільшується, і на ринку вже у серпні очікуються конкурентні рішення від інших брендів.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua