Заводи Астарти випустили майже 150 тис. т цукру

11 листопада 2022, 09:17 2213

П’ять цукрових заводів агропромхолдингу «Астарта» вже переробили більше 1 млн т цукрових буряків.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, підприємства виробили більше 146 тис. т цукру.

Також додається, що «Астарта» завершила сівбу озимої пшениці на площі 43 тис. га і озимого ріпаку на 14 тис. га.

«Зібрали олійні культури: валовий збір соняшнику 92 тис. т, сої  — 115 тис. т. Урожайність сягнула 3,0 т/га та 2,9 т/га відповідно.

Почали жнива кукурудзи: зібрали зерно на 12% площ із поточною врожайністю 9,2 т/га. Також зібрали цукровий буряк на 75% площ із середньою врожайністю 53 т/га. Під кінець збирання очікуємо збільшення врожайності до 55 т/га», — розповів засновник та генеральний директор «Астарти» Віктор Іванчик.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).