Соняшник в Астарті уродив краще, ніж планували

24 жовтня 2022, 11:16 2722

Джерело фото: Астарта

Старт збиральної кампанії соняшнику в агропромхолдингу «Астарта» затримався через дощове літо, однак врожаєм у цілому задоволені.

Про це розповів головний агроном «Астарти» Роман Павлик на сторінці компанії у Facebook.

Він зазначив, що саме вологе літо посприяло хорошій врожайності.

«Урожайність цього року вище планової, ми вже спостерігаємо показники на рівні понад 3 т/га, а на деяких підприємствах Полтавської області вона сягає 3,5 т і навіть 4,0 т/га. Хоча прогнозували середні показники на рівні 3 т/га. Щоправда, трохи клопоту нам додали шкідники, які в сприятливих вологих умовах також активно розвивались. Проте ми залучили необхідну техніку для обприскування (дрони) і в більшості випадків успішно впоралися», — розповів агроном.

Роман Павлик уточнив, що компанія цьогоріч збільшила посіви соняшнику через високий попит на нього, а також зменшення площ під кукурудзу.

Наразі соняшником в «Астарті» засіяно близько 30 тис. га. Це переважно Полтавщина і меншою мірою — західний регіон та Чернігівщина.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).