Термінал НІБУЛОНу на Дунаї перевалив більше 3 млн т зерна

23 квітня 2024, 10:33 651

Філія «Бессарабська» компанії «НІБУЛОН» за весь час існування станом на середину квітня перевалила 3,1 млн т агропродукції.

Про це розповів керівник філії «НІБУЛОНу» Захар Мєдвєдєв в інтерв'ю виданню «Юг.Today» .

«Після того, як завдяки ЗСУ було відновлено роботу портів Чорного моря, частина обсягів зернових переорієнтувалася, звісна річ, на «велику воду». Однак завдяки більш стабільній та передбачуваній роботі на Дунаї та потужній оптимізованій логістичній інфраструктурі команді «НІБУЛОНу» вдається завантажувати термінал практично на тому ж рівні»,— додав він.

Захар Мєдвєдєв уточнив, що після початку повномасштабного вторгнення компанія змушена була переглянути логістичну систему, яка на той момент була побудована і на 80% складалася із річкових перевезень.

«Зараз компанія зосереджена на пошуку найоптимальніших способів доставки збіжжя, і філія «Бессарабська» показовий тому приклад. Так, якщо до січня 2024 року доставка зерна автомобільним транспортом орієнтовно становила 70%, а залізницею — 30%, то з початку року пропорція складає вже 50% на 50%», — зазначив керівник філії.


Для довідки: до війни компанія «НІБУЛОН» обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. «НІБУЛОН» експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).