У Румунії побудували найпотужніший у ЄС термінал для перевалки зерна з України

09 квітня 2024, 16:08 4655

Лідер приватних залізничних вантажних перевезень у Румунії група компаній Grampet завершила спорудження перевантажувального термінала для української сільгосппродукції.

Як пише Forbes Romania, термінал розташований у Дорнешті (район Сучава), слугуватиме модернізації та оптимізації залізничної інфраструктури в регіоні та підтримці відбудови України.

«Новий комплекс у Дорнешті дозволить транспортувати 240 тис. т зерна та сільськогосподарської продукції на місяць, ставши таким чином стратегічним пунктом у спрощенні руху вантажів до порту Констанца», — зазначив президент Grampet Груя Стойка, додавши, що обсяг інвестицій у новий комплекс сягнув €10 млн.

За максимальної проєктної потужності 3 млн т комплекс оснащений станцією завантаження вагонів (завдовжки 128 м) та станцією розвантаження (завдовжки 120 м), які дозволяють одночасно завантажувати/розвантажувати 8 вагонів.

Потужності аналогічні терміналам у морських та річкових портах, що дає змогу транспортувати продукцію без втрати якості та з максимальною продуктивністю 500 т на годину.

У компанії зазначили, що найбільший перевантажувальний термінал для сільськогосподарської продукції в Європі буде урочисто відкритий одразу після завершення тестового періоду.