Астарта після затяжних дощів відновила роботи в полі

14 жовтня 2022, 17:13 2576

Підприємства агропромхолдингу «Астарта» після затяжних дощів повернулися до збирання пізніх культур, а також сівби озимих.

Про це йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

Зокрема, ТОВ «Хмільницьке» вивело сівалки у поля — озима посівна кампанія набирає обертів. Працюють оперативно і на щойно зібраних площах одразу ж сіють пшеницю.

«Попри складну і скрутну ситуацію шукаємо нові шляхи з урахуванням усіх можливих ризиків. Тому використовуємо сучасні підходи, техніку та технології. Це дозволяє зменшити витрати, якісно підготувати поле до посівної та зберегти вологу», — сказано в повідомленні.

У ТОВ «Волочиськ-Агро» йде обмолот сої. За словами агронома Валерія Корецького, після затяжних дощів нарешті є змога повернутися на жнивні поля.

«Перш ніж розпочати обмолот, обов’язково визначаємо вологість зерна», — зазначає він.

Крім того, СТОВ «Мусіївське» продовжує обмолот соняшнику. За інформацією агрономічної служби господарства, станом на 12 жовтня вже пройдено понад 42% площ (загалом 4 тис. га).

«Розраховували на врожайність від 3 т/га. А маємо на сьогодні, за попередніми розрахунками, вже ближче до 4 т/га у фізичній вазі», — поділились у СТОВ «Мусіївське».

Водночас ТОВ «Астарта-Прихоролля» копає цукрові буряки.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).