НІБУЛОН відправив до нужденних країн Африки 340 тис. т пшениці

14 червня 2023, 18:00 1238

ТОВ СП «НІБУЛОН» за підсумками 2022/23 МР поставило 340 тис. т пшениці до нужденних країн Африки — Джибуті, Ємену, Сомалі тощо.

Про це говориться у повідомленні компанії.

Зазначається, що відповідну акредитацію «НІБУЛОН» отримав ще у 2008 році й на сьогоднішній день є єдиною українською компанією, яка може брати участь у роботі гуманітарної місії на рівні з міжнародними гравцями. 

«Подолання голоду у світі — невід’ємна складова нашої стратегії сталого розвитку та наша глобальна мета. Тому «НІБУЛОН» і надалі продовжуватиме постачати зерно українських фермерів тим країнам, які цього потребують у першу чергу, та всіляко буде підтримувати їх», — зазначив директор з торгівлі ТОВ СП «НІБУЛОН» Володимир Славінський.


Для довідки: до війни компанія «НІБУЛОН» обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. «НІБУЛОН» експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).