МХП зайшов у овочівництво

16 квітня 2024, 12:41 1225

Агрохолдинг МХП розпочав вирощувати картоплю, столовий буряк, моркву та цибулю, під які цьогоріч виділили 90 га на підприємствах «МХП-Агрокряж» та «МХП-АГРО-С».

Як зазначив заступник голови правління з агробізнесу МХП Сергій Доброгорський, оскільки компанія трансформувалася у кулінарну, було ухвалено рішення забезпечувати себе овочами і вертикально інтегрувати виробництво овочів — одного із основних інгрeдієнтів тарілки споживача, пише УНН.

«Торік ми заклали дослідні ділянки картоплі та столового буряку, відпрацювали основні агротехнічні процеси та отримали перші урожаї. Цього року ми розширюємо асортимент культур до чотирьох та збільшуємо площі до комерційних (картопля — 30 га, морква — 19 га, буряк — 5 га, цибуля — 36 га). Продукцію вирощуємо насамперед для задоволення внутрішньої потреби переробних підприємств нашої компанії», — уточнив він.

Торік у МХП провели дослідження ґрунтів, клімату та інфраструктури у 8 областях України. Для кожної культури та сорту визначали окрему локацію вирощування. Цього року запустили 2 виробничі майданчики  у Могилеві-Подільському Вінницької області та у селі Селище Київської області.

Підрозділ у Могилеві-Подільському буде спеціалізуватися на вирощуванні ранніх культур. На Київщині зосередять сорти довготривалого зберігання. Згодом географія вирощування буде розширюватись.

Для забезпечення повного виробничого циклу, від посіву до пакування готової продукції, у МХП закупили увесь необхідний комплект імпортної техніки та обладнання. На усіх полях, де вирощують овочі, будують сучасні системи крапельного зрошення.


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів«я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м»яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.