Фермерка з Черкащини організувала навчання бджолярів-початківців

25 червня 2023, 11:58 7349

Співвласниця пасіки в Черкаській області Анастасія Конюша розширила виробництво меду і організувала навчання бджільницькій справі майже 20 переселенців.

Про це говориться у повідомленні компанії Corteva Agriscience, яка надала фермерці грант у межах освітньо-грантової програми TalentA.

Зазначається, що пасіка, співвласницею якої є Анастасія Конюша, її чоловік Олексій та його батьки, заснована після того, як родина вимушено переїхала з Луганська в 2015 році через розв’язану росією війну. Основою бізнесу стали 30 вуликів з луганської пасіки, які батьки Олексія, дипломовані бджолярі, змогли вивезти з окупації. Зараз молоде подружжя живе у Каневі, керує пасікою та виробляє мед, крем-мед та іншу продукцію під ТМ «Конюшина» та вже підписало угоду на постачання своєї продукції з однією з найбільших в Україні продуктових мереж. 

У компанії підкреслили, що завдяки виграному в програмі TalentA-2022 гранту фермери розширили виробництво меду за рахунок закупівлі 60 багатокорпусних вуликів та бджолосімей, а також організували навчання бджільницькій справі для майже 20 початківців, які були змушені переселитися в Черкаську область через війну. 

«Четверо з наших учнів уже завели бджіл, і ми постійно даємо їм консультації з бджільництву. Наразі ми в процесі реєстрації місцевої спілки бджолярів, що сприятиме нашій спільній праці. Дуже вдячні Corteva за підтримку нашого бізнесу, за організацію програми TalentA, яка допомагає навчатися веденню бізнесу і розширятися, фінансово підтримує, даючи можливість підтримувати інших», — говорить Анастасія Конюша. 

«Ініціативні жінки є агентками змін у селах, де вони живуть. Навколо них гуртуються люди, вони створюють загальну атмосферу взаємопідтримки в роботі заради розвитку громад, ініціюють цікаві проєкти, які дають селам нові можливості. А зараз, під час війни, коли багато людей змушені починати життя з нуля, такі приклади дуже важливі», − говорить менеджерка з корпоративних комунікацій Corteva Agriscience у Центральній та Східній Європі, координаторка та голова експертної ради Програми TalentA в Україні Анна Бабіч.


Для довідки: Corteva Agriscience — це публічна, глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка надає фермерам у всьому світі найповніше портфоліо в галузі, включаючи збалансований та різноманітний вибір насіння, засобів захисту сільськогосподарських культур та цифрові рішення, орієнтовані на максимізацію продуктивності для підвищення врожайності та рентабельності. Corteva Agriscience стала незалежною публічною компанією 1 червня 2019 року. Раніше компанія була сільськогосподарським підрозділом DowDuPont.