Внутрішній ринок: споживання м’яса птиці зросло на 7%

24 липня 2018, 16:46 3126

Експорт м'яса птиці, за даними Державної фіскальної служби, в січні-травні 2018 р. збільшився на 20,2% (на $32,7 млн) в порівнянні з аналогічним періодом минулого року — до $194,2 млн. Хоча у вазі показник експорту збільшився лише на 3,8%.

Про це в ексклюзивному коментарі AgroPortal.ua повідомив виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко.

«У грошовому виразі дійсно експорт зріс більш ніж на 24% через зміни у видах продукції, що експортувалась, та незначний ріст цінових трендів на світових ринках», — уточнює Сергій Карпенко.

За його словами, ріст виробництва м'яса птиці в першому півріччі 2018 року спостерігається майже по всім підприємствам з ТОП-10 найбільших виробників м'яса птиці. Також, за даними асоціації «Союз птахівників України», у другому кварталі 2018 року було введено в експлуатацію два майданчики по вирощуванню птиці на Вінницькій птахофабриці, яка входить до складу МХП.

Щодо тенденцій на внутрішньому ринку, то Сергій Карпенко відмічає ріст виробництва м'яса птиці в промисловому секторі та зменшення — у приватному.

«Споживання м'яса птиці в першому півріччі 2018 року зросло на 7%, або 35 тис. тонн. Така ж ситуація буде спостерігатися до кінця року, враховуючи соціальну складову та зменшення виробництва свинини і яловичини», — зазначає Сергій Карпенко.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua