Прогноз: Закупівельні ціни на свинину продовжать зростати

07 вересня 2018, 09:15 3162

Середня ціна на живець зросла майже на 2% у перший тиждень вересня 2018 р.

Про це йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України.

Так, тижнем раніше постачальники свиней забійних кондицій розписали товарні партії на 0,25-1,5 грн/кг дорожче.

«Тоді закупівельники демонстрували підвищену активність, деякі з них замовляли додаткові обсяги. Втім, в умовах обмеженої пропозиції свинини живою вагою не усім вдалося збільшити обсяги заготівлі. Особливо, з урахуванням того, що пониження температур ще не встигло відзначитися на середньодобових приростах тварин», — пояснюють в асоціації.

В наслідок цього, на початку осені діапазон закупівельних цін піднявся до 47-49 грн/кг, а в західних регіонах та на Півдні країни подекуди ціни були вищими.

«Наступного тижня м«ясопереробники очікують консолідації цін в межах 48-49 грн/кг, проте окремі оператори не виключають що верхня межа цін сягне 50 грн/кг», — додали в асоціації.

Хоча підвищення валютних курсів підтримують внутрішні ціни на високому рівні, гравці ринку відзначили послаблення цін на свинину в Німеччині. На їх думку, це коливання незабаром мають «підхопити» й інші європейські країни, тож «бар»єрна» цінова планка на наступному тижні буде дещо нижчою. З іншого боку, м«ясопереробники відзначають, що коливання закупівельних цін відповідає їх традиційним сезонним змінам, тож вже у другій половині місяця вони очікують на зміну вектору їх руху.