На Миколаївщині зафіксували другий з початку року спалах АЧС

01 лютого 2021, 13:28 2204

Трупи свиней виявлено 26 січня 2021 р. на сміттєзвалищі смт Врадіївка (Миколаївська обл.).

Про це йдеться у повідомленні Головоного управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів у Миколаївській області.

«При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу в Миколаївській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби м. Миколаїв встановлено діагноз — африканська чума свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 000188 п.м./21 від 27.01.2021)», — додали у відомстві.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Врадіївській районній державній адміністрації, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду.

Встановлено епізоотичне вогнище територію центрального сміттєзвалища, на відстані 1,3 км до смт Врадіївка та 1,2 км до дороги Кропивницьке-Платонове.

«До зони захисту в радіусі 3 км від епізоотичного вогнища включено такі населені пункти: частина смт Врадіївка (а саме, вулиці Лугова, Сонячна, Калинова, Шкільна, частково вулиця Визволення, Заводська, Магістральна, Незалежності, І. Франка, Паркова, Набережна, О. Невського, Грушевського), с. Адамівка, с. Новогригоріївка та Врадіївського району, Миколаївської області», — уточнюють у Держпродспожислужбі.

До зони нагляду радіусом 2 км від зовнішніх меж зони захисту ввійшла частина смт Врадіївка в територіальних межах.


Для довідки: 4 січня 2021 р. було зафіксовано загибель 9 голів свиней від АЧС в підсобному господарстві Виноградівського психоневрологічного інтернату (с.Виноградівка, Баштанський р-н, Миколаївська обл.).