На Буковині зафіксували спалах АЧС

11 листопада 2021, 17:29 2356

Спалах африканської чуми свиней (АЧС) зафіксовано у Чернівецькій області.

Про це йдеться у повдіомленні Головного управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів в Чернівецькій області.

Так, в с. Горбівці на несанкціонованому сміттєзвалищі виявили труп свійської свині з підозрою на АЧС. Другий випадок АЧС виявили при проведенні планового моніторингового дослідження дикого кабана з ГО Мисливський клуб «Лісівник», який був добутий під час полювання.

9 листопада діагноз на АЧС був лабораторно підтверджений, після чого цього затверджено план-заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканської чуми свиней та визначили зони захисту в 3-х кілометровій межі спалаху с. Горбівці, с. Тереблече, с. Нижні Синівці, с. Верхні Синівці.

По другому випадку — оголошено епізоотичним осередком щодо африканської чуми свиней 42 квартал В.Петрівецького лісництва Державного підприємства «Сторожинецьке лісове господарство» ГО «Мисливський клуб «Лісівник» Чернівецького району Чернівецької області. Визначено зоною нагляду 10-ти кілометрову зону від межі місця захисту, а саме: с.Корчівці та с.Аршиця Чернівецького району Чернівецької області.