Ветеринарні та фітосанітарні вимоги: Україна і США посилять співпрацю

06 вересня 2021, 14:56 2621

Представники України та США планують посилити ефективність співпраці у сільському господарстві.

Це обговорив перший віце-прем'єр-міністр — міністра економіки України Олексій Любченко з виконавчим заступником Міністра сільського господарства США з питань торгівлі та закордонних сільськогосподарських відносин Джейсоном Хафемейстером, під час візиту до США делегації України на чолі з Президентом Володимиром Зеленським.

«Сторони відзначили спільне розуміння стратегічних цілей сільськогосподарської політики — кліматична дружність і подолання голоду. Ми маємо спільне бачення щодо шляхів досягнення цих цілей через посилення ефективності сільського господарства і використання нових технологій», — говориться у повідомленні Мінекономіки.

Сторони домовилися посилити двосторонні механізми співпраці щодо ветеринарних і фітосанітарних вимог, спільні ініціативи на глобальному рівні (як загальні вимоги в рамках торговельної угоди, так і індивідуальні двосторонні ветеринарні сертифікати).

До того ж сторони домовилися наголошувати на спільних позиціях в рамках Саміту ООН з продовольчих систем, що відбудеться 23 вересня цього року. Передусім мова йде про досягнення Цілей сталого розвитку (у тому числі подолання голоду) через збереження доступу на ринки і посилення ефективності сільського господарства через використання новітніх технологій.

«Українська сторона також закликала американські компанії збільшувати пропозицію сучасних технологій на українському ринку», — додали в Мінекономіки.

Крім того сторони обговорили залучення американських компаній у реалізацію проектів меліорації земель в Україні в рамках зусиль з протидії негативним наслідкам зміни клімату.