Ваговий контроль на дорогах зроблять цілодобовим

24 червня 2020, 16:56 2608

40 стаціонарних вагових комплексів найближчим часом функціонуватимуть на дорогах України.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, йдеться у повідомленні міністерства.

«Захищати дороги не менш важливо, ніж їх будувати. Ми плануємо ефективно виявляти і контролювати факти порушення габаритно-вагових параметрів через виключення людського фактора із безпосереднього процесу зважування. Наша мета — здійснювати цей контроль цілодобово », — наголосив міністр.

За його словами, 5 комплексів габаритно-вагового контролю вже працюють на дорогах навколо Києва в цілодобовому режимі. Аналогічна робота ведеться в Одесі, Умані, Миколаєві, інших містах.

Криклій зазначив, що разом з інспекторами Укртрансбезпеки на комплексах працюватимуть співробітники Нацполіції під контролем Служби безпеки України. На розгляд уряду також будуть внесені зміни, що передбачають залучення до роботи інспекторів представників місцевих органів влади.

«Таким чином ми приєднаємо до цього процесу місцеві органи влади, тому що вони, в тому числі, зацікавлені захищати свої дороги», — пояснив Владислав Криклій.


Для довідки: до кінця 2020 року по всій території України працюватимуть 54 комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («Зважування у русі») для забезпечення захисту доріг від руйнування. На їх базі також може бути запущена система автоматичного стягнення штрафів.