В Херсоні презентують унікальний інструмент з продажу органіки

19 липня 2018, 17:30 5151

Однією з основних проблем для українських виробників при експорті органічної продукції є прямий контакт/вихід на європейського покупця. На другий рік проведення міжнародного форуму з підтримки фермерства AGROPORT UKRAINE  виявлено потребу в інструменті якісної комунікації між виробником та покупцем, що допоміг би збувати продукції на європейських ринках та будувати прямі відносини між сторонами

Про це розповів генеральний менеджер AGROPORT UKRAINE Дмитро Титаренко.

«Майже рік ми розробляли інструмент, який гарантує прямий доступ до органічних виробників для покупців з усього світу. Так був створений Agroportex.Bio. На сьогодні, цей інструмент вже пройшов тестування на реальних покупцях, а 16 липня перша версія додатку з«явилася в маркетах для мобільних пристроїв», — зазначає Дмитро Титаренко.

За його словами Agroportex.Bio — це нішевий  маркетплейс для B2B ринку, який гарантує прямий доступ до органічних виробників для покупців з усього світу. Основна проблема, на яку направлено рішення — це прямі продажі без посередників.

«Скористатися додатком Agroportex.bio зможуть тільки кінцеві виробники із підтвердженою сертифікатом продукцією. Система миттєво сповіщатиме їх про запити на продукцію, що зазначена у сертифікаті. Розробники вже працюють над другою версією, що автоматично перекладатиме пропозиції та запити на мову користувача», — пояснює Дмитро Титаренко.  

Він додає, що за статистикою наразі статус органічного виробника мають близько 400 господарств і вони займають десь 1% від загальної площі земель, що обробляються в України.

«Вже сьогодні, Agroportex.Bio — це понад 400 операторів, що мають бажання використовувати інструмент, серед яких майже 1000 найменувань товарів. Загалом все це більш ніж 2000 потенційних пропозицій», — розповідає Дмитро Титаренко.


Для довідки:  Вперше платформа Agroportex.bio  була презентована на найбільшій Міжнародній виставці органічних харчових продуктів БіоФах (BioFach 2018) у Нюрнберзі. Вдруге, Agroportex.bio вже в реальному режимі буде презентовано на міжнародному форумі АГРОПОРТ Південь Херсон 2018, який відбудеться у Херсоні 26–28 липня.

Всі хто встигнуть завантажити додаток до 25 липня 2018 р. мають змогу виграти авіаквитки від Turkish Airline на наступну виставку Biofach 2019.

Стати учасником можна за посиланням.