Укрзалізниця запускає ще два контейнерні поїзди

29 травня 2019, 14:28 2771

АТ «Укрзалізниця» та ДП «Залізниця Молдови» влітку 2019 р., орієнтовно на початку липня, планують розпочати курсування контейнерного поїзда між Україною та Молдовою.

Відповідний меморандум 28 травня в Одесі підписали керівники АТ «Укрзалізниця» та ДП «Залізниця Молдови», йдеться у повідомленні підприємства.

Контейнерний поїзд курсуватиме за маршрутом Одеса-Порт — Кучурган/Новосавицька — Кишинів та зворотно.

«Останнім часом «Укрзалізниця» активно розвиває міжнародні контейнерні перевезення, і ми зацікавлені в започаткуванні такого маршруту до Молдови. Зі свого боку ми вже розробили графік руху цього контейнерного поїзда територією України. Відповідно до нього відстань від станції Одеса-Порт до станції Кучурган поїзд долатиме за 10 годин, враховуючи час на технічні операції на станції Кучурган. Проте такі терміни не влаштовують наших клієнтів», — повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

Він також додав, що цей час планується скоротити за рахунок оптимізації технології роботи пунктів пропуску спільно із залізничниками Молдови. За домовленістю сторін, до липня цього року молдовські залізничники мають вирішити питання прискорення технічної обробки поїзда на станції Кишинів, наявності контейнерного майданчику і механізмів для навантаження та розвантаження контейнерів, а також доставки контейнерів «до дверей» отримувача.

Крім того, 28 травня 2019 року керівники залізниць України, Білорусі та Литви й товариства Containerships (Україна), компаній Intermodal Container Service та LG CARGO (Литва) підписали угоду щодо реалізації нового проекту — організації перевезень контейнерів у складі контейнерного поїзда Containerships train у сполученні Литва — Білорусь — Україна та зворотно. Цей контейнерний поїзд буде курсувати щотижня.