Українці йдуть в онлайн: 8% роблять покупки за допомогою смартфона

20 серпня 2016, 08:15 2699

Якщо порівнювати з іншими країнами, то щодо пошуку інформації на смартфонах Україна знаходиться на рівні інших європейських країн, а в лідерах тут Туреччина — 69%, Мексика — 68% та Іспанія — 62%.

Про це повідомляє delo.ua.

Дослідження компанії Google Mobile in the Path to Purchase survey 2016 поведінки користувачів смартфонів підчас пошуку інформації про продукт і підчас покупки товарів в різних категоріях — від одягу до засобів з догляду за шкірою — продемонструвало, що українці активно використовують смартфони для пошуку інформації про цікаві для них продукти перед покупкою.

Джерело фото: delo.ua
Джерело фото: delo.ua

Крім того, користувачі часто звертаються до YouTube, щоб подивитися тести продукції, послухати відгуки інших користувачів і зробити свої висновки. За даними дослідження Google Connected Consumer Survey, вже 56% українських користувачів Інтернету віком від 16 років користуються смартфонами (у 2015 р. ця цифра становила 28%, а в 2013 — всього 11%).

Джерело фото: delo.ua
Джерело фото: delo.ua

 

Цікаво, що за даними дослідження, 33% українців придбали товари нового бренду одягу або взуття (в лептопах ця цифра досягає 57%), при цьому 24% з тих, хто зробив покупку, точно знали, який бренд вони будуть купувати. Виходить, що для компаній необхідно вибудовувати комунікацію з клієнтом на всіх пристроях, з початку пошуку і до моменту покупки, так як невідомо, купить він саме цей бренд або знайде інший.