Висоцький озвучив пріоритети в АПК

06 вересня 2019, 19:15 3805

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов отримав трьох заступників: першого заступника Павла Кухту, заступника Тараса Висоцького і заступника-торгового представника України Тараса Качку.

Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду, говориться в повідомленні на сайті Кабміну.

По одному заступнику отримали:

міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України — заступник Олександр Терещенко;

міністр фінансів — заступник Геннадій Пліс;

міністр розвитку громад і територій — заступник Едуард Кругляк.

По два нових заступника може бути у:

міністра освіти і науки — Петро Коржевський і Єгор Стадний;

міністра соціальної політики — Олег Коваль та Сергій Ніжинський.

Першого заступника повинен отримати також віце-прем'єр-міністр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Ним став Олексій Віскуб.

На засіданні також погодили рішення про звільнення семи заступників міністрів, а таже розглянули питання кадрових призначень у регіонах.

Новопризначений заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький на своїй сторінці в Facebook озвучив кроки, які має намір реалізувати.

Зокрема, він планує:

- завершити більш ніж десятирічну земельну реформу, запровадивши ринок земель сільськогосподарського призначення;

- очистити аграрний сектор від збиткових, неефективних підприємств, передавши їх на приватизацію;

- побороти корупцію в сфері державного регулювання та контролю, ліквідувавши та/чи діджиталізувавши відповідні процедури;

- підвищити доходи зайнятих в АПК шляхом лібералізації ринку праці та підвищення кваліфікації працівників;

- підтримати децентралізацію, розвиток сільських територій та підвищення добробуту сільських жителів шляхом детінізації діяльності в аграрному секторі та підтримки малих виробників.


Для довідки: раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що заступником міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства з питань агрополітики стане Тарас Висоцький.