Саудівська Аравія пустила на свій ринок морепродукти з України

11 листопада 2021, 15:54 2495

Компетентні органи України та Королівства Саудівська Аравія погодили форму сертифіката на експортовані з України продукти, що походять від водних тварин (ікра, морепродукти тощо).

Зазначена форма сертифікату набирає чинності з 1 грудня 2021 р., говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Ринок Королівства Саудівської Аравії вкрай важливий для України. З кожним роком наші експортери отримують на ньому все більше можливостей. Це стосується виробників м'яса, молока, меду, яєць. Тепер же українські виробники отримали бажану можливість експортувати до королівства продукти, що походять від водних тварин. А якщо конкретно, то ми очікуємо на експорт до Саудівської Аравії чорної ікри українського виробництва», — зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Відповідно до процедури, визначеної компетентним органом КСА, потенційні експортери мають пройти процедуру акредитації для набуття права експорту продуктів для споживання людиною.

Методичні вказівки та роз'яснення для експорту харчових продуктів до Королівства Саудівська Аравія опубліковані на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво» — «Ветеринарія та безпечність» — «Вимоги країн світу» — «Довідкова інформація щодо експорту до Королівства Саудівська Аравія».