Виробництво замороженої риби зросло на 20%

06 вересня 2019, 15:58 2071

В Україні за підсумками січня-липня 2019 р. вироблено 5 952 т риби морської замороженої нерозібраної. Це на 20,8% більше аналогічного періоду минулого року.

Про це йдеться у повідомленні Держриагентства.

Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

- філе рибне та м'ясо риби інше (перероблене або не перероблене на фарш), свіжі чи охолоджені — 1 493 т (+12,4% до січня-липня 2018 року);

- філе рибне в'ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) — 693 т (+50,7%);

- оселедці солоні — 1 840 т (+0,3%);

- продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 1 632 т (+15,4%);

- готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) — 7 897 т (+23,4%);

- лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе лосося; крім риб«ячих голів, хвостів та черевець) — 309 т (+12,4%).

Крім того, протягом семи місяців 2019 року в Україні вироблено:

- риба сушена і в'ялена — 2 190 т;

- риба солона (крім оселедців) — 943 т;

- риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося та оселедців, а також, крім риб'ячих голів, хвостів та черевець) — 2 226 т;

- продукти готові й консерви із сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 7 572 т;

- готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 1 212 т;

- м'ясо риби (перероблене або не перероблене на фарш; крім філе), заморожене — 88 т;

- ікра інших риб — 1 514 т.