Половина запланованої для передачі сільгоспземлі вже перейшла громадам

07 червня 2018, 08:00 3595

Держгеокадастр станом на 6 червня передав понад 360 тис. га земель сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів 199 об’єднаним територіальним громадам (ОТГ).

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Ми всі знаємо, що наш найцінніший ресурс, наше багатство — це земля. 31 січня я пообіцяв, що Уряд передасть у власність об»єднаним територіальним громадам землі сільгосппризначення. І вже сьогодні 199 громад отримали у власність понад 360 тисяч га землі. Окрім того, цього року ми передамо землі всім іншим об'єднаним громадам у власність. Господарюйте, будьте відкритими, підзвітними людям і Уряд буде вам допомагати», — зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

В попередній період землі сільгосппризначення (37,4 тис га) отримали ще 49 ОТГ.

Як зазначається, в Україні створено 665 ОТГ, яким може бути передано, за попередньою консервативною оцінкою, близько 759 тис. га земель сільськогосподарського призначення державної власності.

«Ми повністю вкладаємось в план-графік передачі і навіть випереджаємо його. В грудні процес буде завершено і в 2019 рік об'єднані територіальні громади ввійдуть, спираючись на потужний додатковий ресурс, який зможуть використати на благо громади», — відзначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.