ОТГ отримали у власність майже 1 млн га сільгоспземель

03 жовтня 2018, 10:12 2339

479 об’єднаних територіальних громад станом на 1 жовтня 2018 р. отримали у комунальну власність землі сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів загальною площею понад 938,7 тис. га.

Про це йдеться у повідомленні Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

«Натепер повністю виконано план-графік передачі державних земель сільськогосподарського призначення у комунальну власність ОТГ у Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Черкаській областях», — повідомили у відомстві.

Як відзначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, органи земельних ресурсів взяли на себе організацію робіт із оформлення земельних ділянок, а затрати  на проведення інвентаризації компенсував уряд.

«Це якісна передача, в результаті якої ОТГ отримують належним чином оформлені земельні ділянки із кадастровими номерами, чіткими межами, готові для прийняття на баланс. Зі свого боку, ми очікуємо ефективного розпорядження цим ресурсом органами місцевого самоврядування, і будемо моніторити реальне використання земель ОТГ, зокрема, відслідковувати динаміку орендних ставок», — відзначив він.

Всього до кінця 2018 року заплановано передачу сільгоспземель ще 183 об'єднаним територіальним громадам.


Для довідки: Держгеокадастр розпочав процес передачі земель з 1 лютого 2018 року. Протягом першого тижня 99% ОТГ зробили перший крок до отримання земель у власність, підписавши меморандуми з Держгеокадастром.