Офіційно: Мита на імпорт дизпалива в Україну не буде

25 червня 2020, 12:42 2004

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства відмовилась вводити мито на імпорт дизпалива та скрапленого газу з Росії.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому сьогодні, 25 червня, в «Урядовому кур'єрі».

«За результатами розгляду Комісія встановила, що наведені у скарзі докази не є достатніми для порушення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу) походженням з Російської Федерації», — зазначається в повідомленні.

Як написав президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса на своїй сторінці у Facebook — це ще одна перемога для аграріїв.

«Щирі вітання колегам з «Українського клубу аграрного бізнесу», Всеукраїнської Аграрної Ради, Аграрного союзу. Ми спільно відстояли абсолютно незрозумілі і нелогічні спроби здорожчати продукцію для сільського господарства шляхом штучного здорожчання дизпалива. Усім причетним дякую за допомогу та сприяння», — додав він.


Для довідки: наприкінці березня 2018 року ПАТ «Укртатнафта» звернулась до Мінекономрозвитку з вимогою провести спецрозслідування щодо критичного зростання обсягів нафтопродуктів імпортного виробництва на вітчизняному паливному ринку. Введення квот на імпорт бензину і дизпалива планувалось з травня 2018 року.