Оголошено конкурс із надання кредитів фермерським господарствам

22 липня 2020, 11:18 2649

Конкурс за бюджетною програмою 1201200 «Надання кредитів фермерським господарствам», яка реалізується через Український державний фонд підтримки фермерських господарств, відкрито.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

За цим напрямом у 2020 р. передбачено спрямувати 67 млн грн (із спеціального фонду держбюджету). Переможці конкурсу отримують фінансову підтримку на поворотній основі у розмірі, що не перевищує 500 тис. грн на одне ФГ, із забезпеченням зобов«язання щодо повернення бюджетних коштів на строк до 5 років. 

До участі в конкурсі допускаються всі фермерські господарства, крім тих, які мають заборгованість перед Укрдержфондом та його регіональними відді­леннями, яких визнано банкрутами, щодо яких порушено справу про банкрутство, які перебувають у стадії ліквідації, а також у яких виявлено факти не­законного одержання та/або нецільового використання бюджетних коштів.

Конкурс проводиться в два етапи:

1. Прийом заявок та документів для участі в конкурсі проводиться регіональними комісіями з визначення переліку фермерських господарств, що пре­тендують на одержання фінансової підтримки Укрдержфонду. 

2. Конкурсний відбір та формування реєстру фермерських господарств, що отримали право на одержання фінансової підтримки — проводиться комісі­єю з питань надання фінансової підтримки фермерським господарствам (Укрдержфонд, м. Київ, вул. Б.Грінченка, 1).

«Заявки та документи для участі в конкурсі приймаються з 21 липня по 19 серпня. Заявки, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядаються. Відповідні документи подаються керівником фермерського господарства (уповноваженою особою) особисто або надсилаються рекомендованим листом на адре­су регіонального відділення Укрдержфонду. Заявки, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядаються», — уточнюють в міністерстві.

Перелік документів, які подаються для участі у конкурсі, передбачений п. 8 Постанови Кабінету Міністрів України № 1102 від 25 серпня 2008 р. (зі зміна­ми). Також з ним можна ознайомитися на офіційному сайті Укрдержфонду або отримати особисто в регіональних відділеннях Укрдерж­фонду.