Нестача зерна в Держрезерві: відкрито кримінальне провадження

03 червня 2020, 10:55 2933

Поліція розпочала досудове розслідування за фактом наданоії інформації колишнім керівником Державного агентства резерву Ярославом Погорілим про виявлену нестачу.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол, повідомляє прес-служба МВС.

«Недостача майже 2700 вагонів зерна, яке повинно знаходитися на зберіганні у Держрезерві. Сума збитків — більше 800 млн грн. Лише зі складів територіальної структури Держрезерву у Тернопільській області, звідки я родом, зникло пшениці, яка помістилася б у 150 вагонів-зерновозів», — повідомив радник міністра внутрішніх справ.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Радник міністра наголосив, що у разі підтвердження заявлених фактів, на винних чекає суворе покарання.


Для довідки: днями колишній керівник Держрезерву Ярослав Погорілий в інтерв'ю розповів, що аудит в Державному агентстві резерву України виявив зловживання і значні втрати запасів, зокрема, зерна.