На Миколаївщині запускають компанію з підтримки регіональних виробників #ЗробленоУМиколаєві

16 квітня 2020, 13:57 2439

В умовах карантину місцеві виробники, як ніколи потребують підтримки. На Миколаївщині на місцевому рівні для підтримки регіональних виробників продуктів харчування запускають компанія #ЗробленоУМиколаєві.

Про це повідомив Миколаївський міський голова Олексанндр Сєнкевич під час відеоконференції для підприємців Миколаєва «Ведення бізнесу в умовах карантину».

Департамент економічного розвитку здійснює збір інформації про тих, хто виготовляє  продукти та товари у регіоні та просить мешканців та підприємців  долучитись і розповісти про свої улюблені миколаївські бренди.

«Ми створемо перелік в електронному вигляді в зручному для користувачів форматі, щоб легко можно було довідатись, яка продукція виготовляється в на Миколаївщині та побачити, які заклади харчування та виробники працюють із доставкою. А також будуть виготовлені спеціальні стікери на цінники для торгових мереж», — зазначив Олексанндр Сєнкевич.

За його словами, днями пройде зустріч з представниками місцевих торгівельних мереж щоб домовитися про запуск компанії та можливість маркування цінниками регіональну продукцію.

«Я думаю ми це зможемо зробити. Але змусити купувати і змінювати своїх постачальників міська влада торгівельні мережі не зможе. В нас немає функцій та інструментів для цього. Ми вирішимо питання зібравшись і обговоривши все з представниками торгівельних мереж», — запевнив Олексанндр Сєнкевич.

Також під час відеоконференції для підприємців Миколаєва було озвучено, що обласна програма  розвитку підприємництва Миколаївської області повністю зупинена на рівні обласної державної адміністрації. Ніяких дій пов’язаних зі стимулюванням розвитку середнього і малого бізнесу в період кризи і посткризисного періоду поки що немає.


Людмила Лебыдь, AgroPortal.ua