На Міжнародному фестивалі часнику представлять Програму розвитку часниківництва 4-12

23 липня 2020, 11:59 3174

Український часник набуває популярності в країнах Европейського союзу та в колах інвесторів з країн Персицької затоки. Зважаючи на це Асоціація виробників часнику розробляє нову програму розвитку галузі, яка буде представлена 22 серпня в рамках Міжнародного фестивалю часнику на Хмельниччині.

Про це повідомила директор з інноваційних програм та развитку «Асоціації українських і арабських бізнесменів та інвесторів» Юліанна Мусса.

«Маю свою думку та стратегію в розвитку часниківництва в Україні. Тож долучаюсь до стратегії 4-12. На сьогоднішній день Україна має всі можливості та механізми розвититку  цієї  галузь та співпрацюватва з міжнародними партнерами та агенціями. Наприклад, представляти Бренд українського часнику на таких виставках як  Obst  und Gemüse, яка проходить в Берліні щороку. Та головне ми можемо вивести український часник на біржу міжнародної торгівлі», — зазначає Юліанна Мусса.

За її словами, нова стратегія розвитку часниківництва  в Україні дасть можливість розвитку цього  сектору і Україна може та повинна приділити цьому напрямку увагу.

«Нова стратегія розвитку передбачає кредитування молодих фермерів та фермерських господарств в Україні. Всі зацікавлені фермери зможуть звернутись за підтримкою до Асоціації виробників часнику України, для досягнення плану виробництва та реалізації часнику в Україні», — зазначає Юліанна Мусса.

Також за її словами під час Фестивалю часнику можна буде придбати якісний  посадковий матеріал еліт-якості, який перевірений на хвороби на фотодетекторі.


Для довідки: Міжнародний фестиваль часнику відбудеться 22 серпня 2020 року в с. Песець, Хмельницька обл.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua