На Херсонщині цього року додадуть ще 13 тис. га зрошуваних земель

23 липня 2018, 08:00 4858

Зрошувальна система Херсонської області налічує 427,1 тис. га поливних земель, але не всі вони використовуються і знаходяться в робочому стані.

Про це AgroPortal.ua повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Олександр Паливода.

«Як ви знаєте, в 2000-х роках після розпаювання земель був період економічного занепаду, і частина зрошувальних систем була втрачена. Але, починаючи з 2016 року, поновлення зрошення було визначено керівництвом області як один із пріоритетів розвитку. Була розпочата робота по відродженню зрошення, яка триває і донині», — розповідає Олександр Паливода.

За його словами, в минулому році, завдяки залученню інвестиційних коштів та державній підтримці, херсонським аграріям вдалося збільшити зрошення до 310 тис. га. Зараз в області використовується вже 72% від потенційної кількості поливних земель, і по використанню зрошуваних систем Херсонщина є найефективнішою серед південних регіонів.

«У 2018 році ми плануємо додати ще 13 тис. га зрошуваних земель. Для цього будуть залучатися як власні кошти аграріїв, іноземний інвестиційний капітал, так і бюджетні кошти. Крім того, на відновлення зрошення, вперше за багато років, з обласного бюджету було виділено 20 млн грн», — уточнює Олександр Паливода.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua