Думка: В Україні органічне виробництво розвивається повільніше, ніж в інших країнах

18 березня 2021, 11:19 1894

У 2020 році майже в усіх країнах, які є лідерами зі споживання органічної продукції, відбулося зростання цього ринку. Україна також підтримує тенденцію та рухається в загальному світовому тренді зростання попиту на органічну продукцію і споживання корисної їжі.

Про це повідомив представник «Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва» Дмитро Ніколаєв під час онлайн-конференції «Органічний овочевий бізнес: перспективи 2021».

«У 2020 році в США продажі органічної продукції зросли на 15%, Німеччина демонструє суттєвий темп росту, і за результатами дослідження, проведеного німецьким міністерством агрополітики, 55% споживачів звертають увагу на сертифікацію продукції як органічної. Торік Великобританія показала найбільше зростання продажів органічної продукції всередині країни, Іспанія ставить в основу своїх стратегій до 2030 року зробити 25% сільського господарства органічним», — відзначив Дмитро Ніколаєв.

За його словами, Україна в питаннях розвитку органічного виробництва теж рухається вперед, хоча повільнішими темпами, ніж інші країни.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua