Думка: Держпідтримка дозволить виробникам планувати та прогнозувати свій розвиток

08 січня 2020, 11:05 1906

Державна підтримка має бути спрямована на ті галузі, які дадуть максимальний економічний та соціальний ефект. Зокрема, потрібно зберегти на 2020 рік програми підтримки розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства.

Таку думку висловив генеральний директор Української корпорації по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром» Володимир Кучеренко.

«З огляду на курс нашої держави в напрямку євроінтеграції нам потрібно брати до уваги ті напрацювання, які зазначені при реформуванні Спільної аграрної політики ЄС. Насамперед це стосується терміну надання державної підтримки, що дасть можливість виробникам планувати та прогнозувати свій розвиток», — переконаний Володимир Кучеренко.

За його словами, зокрема в секторі вина потрібно вирішити питання кризової дистиляції, участі виробників у заходах, ярмарках або виставках міжнародного значення з метою популяризації та просування вітчизняної винопродукції та національного бренду «Ukrainian Wine».

«Логотип національного бренду «Ukrainian Wine» був представлений нами спільно з Офісом з просування експорту на Національному виноробному форумі. Бренд українського вина створюється з метою об’єднання вітчизняних виробників, популяризації та просування винопродукції. Ми не говоримо про бренд українського вина — ми його формуємо. І плануємо серйозно просувати на світовому ринку. Виробники, наприклад, Чилі, Італії, Франції, інших країн об’єднуються і пропагують вино своєї держави. Тому і для нас важливо, щоб бренд «Українське вино» знали у світі», — зазначив Володимир Кучеренко.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua