Івченко: За схемою Веревського, лише 42 родини можуть володіти чорноземами України

25 вересня 2017, 13:37 3687

В Україні необхідно законодавчо обмежити кількість землі, яку може набувати одна особа чи компанія у власність, в іншому випадку вся земля сільськогосподарського призначення може опинитися в руках кількох десятків родин.

Про заявив народний депутат від «Батьківщини», заступник голови аграрного комітету Вадим Івченкоце в інтерв'ю «Главкому».

Зокрема, розробити законопроект про обмеження парламентар рекомендував депутату від «Блоку Петра порошенка» Олексію Мушаку, який зареєстрував у Верховній Раді законопроект щодо ринку землі, який повторює норми документа, внесеного до парламенту 2008 р. за підписом тодішнього прем'єра Юлії Тимошенко.

«Людині, що займається цим тролінгом (Мушаку. — прим. «Главкому»), або його спонсору, я б порадив розробити закон і прописати обмеження оренди землі одній юридичній особі. Ну, не може «Кернел» (агрохолдинг Андрія Веревського. — прим. «Главкому») або сам пан Веревський (який є родичем Мушака. — прим. «Главкому») мати 700 тис. га. У нас всього 42 млн га. Це означає, що за схемою Веревського, лише 42 родини можуть володіти усіма земельними запасами країни», — сказав Івченко.

Він вважає, що «це просто тролінг і перекручування минулого».