Імпорт ЗЗР в 100 раз перевищує закупівлю біопрепаратів

14 листопада 2018, 15:10 2647

В Україну в 2017 р. було імпортовано біопрепаратів приблизно на $15 млн, у порівнянні з імпортом ЗЗР на суму в $1,5 млрд.

Про це під час конференції «Агрохімія і насіння 2018» повідомив голова правління Української промислової асоціації захисту рослин Сергій Кузьменко, посилаючись на дослідження асоціації.

«При цьому вітчизняними компаніями було вироблено продукції на 200 млн грн, а експортовано біопрепартів на 1 млн грн», — зазначив Сергій Кузьменко.

Один із найбільших українських виробників біопрепаратів — компанія «БТУ-Центр», сьогодні експортує продукцію в 20 країн.

«З кожним роком ринок біопрепаратів зростає як в Україні, так і в світі. Ще 5 років тому, коли я прийшов працювати в компанію з виробництва біопрепаратів, ринку цієї продукції як такого не було. Сьогодні ж кожен агроном знає про такі препарати», — зазначає агроном «БТУ-Центр»  Євген Кожухарь.

За його словами, біопрепарати з часом можуть стати альтернативою певних ЗЗР, зважаючи на те, що в країнах ЄС вводять заборону з використання окремих діючих речовин (ДР).


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua