Держпродспоживслужба: Рекламації щодо залишків антибіотиків у м’ясі птиці відсутні

01 жовтня 2020, 10:28 2248

Починаючи з 2019 року не було жодної рекламації щодо залишків антибіотиків у м’ясі птиці, яке експортувалося з України. За минулий рік було експортовано лише в ЄС 80 тис. т м’яса птиці з підприємств Групи МХП.

Про це повідомив директор департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Держпродспоживслужби, головний ветеринарний лікар України Борис Кобаль під час прес-конференції щодо безпечності продукції та відмови від використання антибіотиків у птахівництві.

«Коли Асоціація птахівників України виявила ініціативу, і був запроваджений проєкт з ухвалення виробників-членів асоціації щодо вирощування птиці без застосування антибіотиків, була проведена велика робота та тисячі лабораторних досліджень. Оскільки тільки в ході заходів державного контролю можуть будуть підтверджені позначки, які наносяться на продукцію. Сьогодні маємо дуже жорсткий закон про інформування споживачів позначками щодо відповідності тому, що зазначено на них. Служба має дуже вагоме знаряддя контролю — величезні штрафи за порушення маркувань. Головне — якість продукції та безпечність, щоб споживач отримував продукцію, яка відповідає всім вимогам», — зазначає Борис Кобаль.

За його словами, рейтинг усіх підприємств Групи МХП досить високий, оскільки вони виробляють продукцію не лише на внутрішній ринок, але й на експорт, і європейська спільнота визнає якість цієї продукції.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua