Аграрний комітет Ради підтримав зміни до ідентифікації та реєстрації тварин

28 січня 2021, 10:25 1323

Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики 27 січня 2021 р. підтримав проєкт закону  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин»  (№4396) і рекомендував парламенту ухвалити його в першому читанні.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Проєкт Закону передбачає:

- врегулювати питання здійснення державного нагляду (контролю) в сфері ідентифікації і реєстрації тварин;

- спростити механізм відшкодування коштів з Державного бюджету за проведену ідентифікацію тварин для власників тварин, які є фізичними особами;

- встановити відповідальність за невиконання операторами ринку тварин вимог законодавства у сфері ідентифікації і реєстрації тварин.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Глущенко зауважив, що завдяки цьому документу законодавство України у сфері ідентифікації і реєстрації тварин має бути повністю приведено у відповідність до положень права ЄС.

«Прийняття проєкту закону дозволить усунути відмінності між законодавствами України та ЄС, які наразі існують, а також забезпечити належний рівень контролю за переміщеннями живих тварин, створить умови для належного контролю за поширенням хвороб тварин і забезпеченням споживачів безпечними продуктами тваринного походження», — зазначив Глущенко.